tiistai 22. helmikuuta 2011

Kirjastoon piti mennä...

...mutta kuinkas sitten kävikään?

Emmauksesta sain napattua kasan kaikkea kivaa ompelumateriaalia:
- kaksi kivaa vihreää pellavaverhoa, toinen yksivärinen (1e) ja toinen erisävyisistä vihreistä koostuva (2e, sopivat hyvin yhteen, jos vaikka joskus mekon tekisi)
- batikkivärjätty puna-valkoinen liina esim. tyynyyn, norsun kuvalla (0,20e)
- turkoosit kaitaliina, mustilla kuvioilla (3e) ja kolme tablettia (0,90e) Näistä ehkä jotain Jaana-siskolle?
- kangasnäytteitä: musta, verkkopohjainen kangas, jossa päälle ommeltu pieniä mustia ympyröitä vieri viereen (0,20e), kolme eriväristä, kimaltavaa perhoskangasta (0,20e) ja pala jännää, vahvaa, liukasta ja joustavaa mustaa kangasta (0,10e)
- kaksi palaa salmiakkikuvioista verhoilukangasta (a`0,40e) laukkuja näistä olisi kiinnostava tehdä, löytäisipä vielä väriin sopivia kravatteja kantohihnoiksi!
- askartelulaatikosta bongasin myös pari kiinnostavaa pikkupussia, toisessa helmiä muovipainotteisesti, mutta mukana myös pari lasihelmeä ja helmiäisestä muotoiltuja, eri kokoisia helmiä (0,30e) ja toisessa kaikkea pikkusälää, mm. venetsialaistyylinen naamio, parittomia korvakoruja ja muutama riipus, ametistisiruriipus, haukansilmä ja vuorikristallipalat... (1e)

Sain myös uuden ratkojan katkenneen tilalle, kaavapaperia 50 metriä sekä pari metriä 4cm leveää, mustaa kuminauhaa, vyöhön ei ollut leveämpää. Mutta jos tuohon laittaisi päihin kolmiopalat (vyön soljissä kun aukko 6cm) ja kun päälle ompelee pitsiä, ei haittaa.

Jospa sinne kirjastoon huomenna ehtisi, vähän ompelu- ja käsityöosastoa tutkimaan ja kandiin lainaamaan Elias Lönnrotin Flora Fennican (osia kolme, kaikissa n. 400 sivua!) :) Alla listaa tähyiltävistä opuksista:

  1. Joka tyypin kaavakirja 1 ja 2
  2. helmikirjoja
  3. käsityökirjoja ompelusta (mm. pehmoeläimistä) ja virkkaamisesta
  4. Neulo, virkkaa, kirjo jämälangoista
  5. Kankaat kiertoon
  6. Jaakko Fösenin tuotanoa papyrologiasta
Kunhan pääsen kotiin niin ajattelin tehdä siilinuppineulatyynyn ranteeseen, niin ei aina tartte ettiä neuloille paikkaa. Tällä hetkellä yksi pehmoseepra leikkii voodoonukkea, siihen kun on näin väliaikaisesti ollut hyvä tökätä neulat :D

Löysin myös yhden aivan ihanan kaulakorun, johon rakastuin heti! Tahtoo tuollaisen!

Ylihuomenna Turkuun kulttuuri- ja kirpparikierrokselle: Aboa Vetus Ars Nova, tuomiokirkko ja varmaan miljoona houkuttelevaa kierrätyskeskusta, kirpparia ja antikvariaattia listattu kartalle :D

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti