torstai 7. heinäkuuta 2011

Kaulakoruja... ja häkkilintu

Tai oikeastaan lintuhäkki. Uusin lukijani Riitta Sinikka kutsui tutustumaan blogiinsa, jossa ihastuinkin näihin pikkuisiin lintuhäkkeihin, rautalankaluomuksina uniikkeja jokainen. Romanttista ja groteskia yhtäaikaa. Me like! Teki sitten heti mieli kutkuttavin sormin tehdä itsekin ensimmäinen prototyyppi. Eihän tuosta kovin kummoista tullut...


Teen kyllä lisääkin näitä! Tekemällä oppii ja huomasin pari kohtaa joita voisi jatkossa parantaa.

Ja sitten niitä kaulakoruja. Nämä tein jo Korukoplan kahdeksannetta haastetta silmällä pitäen, mutta en nähnyt riittävästi potentiaalia näissä. Tai kaksi ekaa kun on kierrätetty joko vanhasta korusta tai Korutarvikekirpparin kautta (ts. uutena toiselta harrastajalta). Tuo kolmas olisi ollut haastekoruni, ellei niitä kuparisia uistimia olisi tullut vastaan.

Lasihelmiä edellämainituta kirpparilta. Ruskeat helmet täkäläisen kirpparin puretusta kaulakorusta (niistä siis väleissä ja koko niskan matkalta), organza nauhaa Huuto.netistä ja hammasmainen palttoon tms. nappi kontista. Kokonaan ruskeassa mennään, samassa sävyssäkin jopa, mutta eri materiaalit antavat korulle luonteen: ruskea välkehtii lasissa, on mattaa puussa ja läpihohtavaa riipuksessa ja organzassa.

 Lähes samat materiaalit kuin edellä, nyt vain pelkästä puusta. Ruskeaa ja viininpunaista pienikokoista puuhelmeä samasta korusta purettuna ja nuo isommat, kiinalaisin kirjoitusmerkein koristellut Buddha-rannekkeesta, myöskin kirpparikorusta.

Tässä korussa pohjana jostain vaatteesta äidin aikoinaan purkama pyöreä kuminauha, jonka päissä oli metallipäät, siihen solmittu sukkahousuista leikattua nauhaa. Todella runsas ja näyttävä koru, joka on kevyt ja miellyttävän tuntuinen päällä. Eikös linnan juhlissakin nähty kierrätyssukkahousuja, mekon muodossa?

12 kommenttia:

 1. Hurmaavia häkkejä :) tuota voisi itsekin kokeilla! Hauska tuo sukkahousukoru :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentists Tanja!

  Tosiaankin nuo lintuhäkit on niin herttaisen sööttejä, vaikkakin vankilamaisia. Noh, poiketakseni sivupolulle: kanojen tilannehan vissiin "paranee" nyt kun käyttöön tuleva asetus määrää häkkikoon kasvavan ja ympäristön virikkeellistyvän. Kaupassa näkemäni Virikemunat tuovat mieleen yllä jotain aivan muuta... ;)

  Olin joskus vuosia sitten leikannut tuota sukkahousunauhaa/lankaa kaiketi tarkoituksena virkata siitä jotain (kokeilin nytkin sitä, aika kiva materiaali!), kaulalla ollessaan ei arvaisi mistä materiaali on peräisin. Pitäisi taas kysellä äidiltä noita vähän vahvempia sukkahousuja teurastettavaksi, kovasti kun käytössä ja pesussa menevät rikki/nuhjuiseksi.

  PS: Suuri hehkulamppuhuijaus dokkari (löytyy mm. Youtubesta) kertoo, että tavaran käyttöikää on tahallisesti alennettu, aikoinaan oli niin vahvoja sukkahousuka, että niillä pystyi jopa hinaamaan autoa. Nykyiset on asetusten mukaan heikennetty niin, että reikiintyvät, jotta naiset ostaisivat koko ajan lisää... Niin mikä kestävä kulutus? Nykyaikana voitaisiin jo tarttua tähän!

  VastaaPoista
 3. Aivan upea tuo iso nappi riipuksena!!
  Ja sukkahousu-hapsut on taas hauskat, varmasti kevyt ja mukava koru!

  VastaaPoista
 4. Aivan veikeä tuo sukkahousukoru! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mags ja kuparikukka!

  Toista samanlaista ei varmasti vastaan kävele :) Noita ruskeita nappeja jäi vielä kaksi, mitähän niistä kehittelisi?

  VastaaPoista
 6. Hienoja koruja ja kiva tuo lintuhäkki! Itellänikin on ollut pitkään suunnitteilla kyhätä rautalangasta pikkuinen häkki, jospa sitä nyt vaikka tarttuisi viimein tuumasta toimeen...

  VastaaPoista
 7. Kiitos PaulaL!

  Oli kyllä hauska vääntää, seuraavaan versioon saan toivottavasti enemmän hakemaani muotoa, nyt menin ihan vaan fiilispohjalla. Kannattaa kyllä kyhätä, tämä on hauskaa!

  VastaaPoista
 8. No, heippa! Olipa kiva nähdä tekemäsi lintuhäkki!! Pidä häkeistä, mutta en ajattele niitä syvällisemmin..muoto on ehkä hauskin..Iloista päivää Sinulle ja tule uudelleen romulyyli-blogiini!!toivottaa Riitta Sinikka.

  VastaaPoista
 9. Lintuhäkki on kiva! voisi testata :)

  VastaaPoista