sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Lomalta paluun jälkeen

Se on sitten uusi vuosikin jo jokunen hetki sitten korkattu käyntiin. Itsekin lupasin lihallisen tammikuun aloittaa, tosin pysyvämmässä muodossa, vhh-ruokavaliolla. Tänäänkin haettiin kaupasta kasoittain hedelmää ja vihannesta pastojen ja perunoiden tilalle :) Lihaa tähän toki kuuluu myös, hyvää sellaista kuten kanaa ja lohta, punaista unohtamatta.

Sain joululahjaksi kummaltakin siskolta niin koruja kuin tarvikkeita ja työvälineitä niiden tekemiseen. Helsingissä kolmen viikon ja Kuopiossa viikon verran vietetyn loman aikana ehti myös kiertää kirpparia ja kierrätyskeskusta vaikka kukkaro välillä vuoden aikaan nähden sopivasti hoosiannaa huusikin. Seuraavaksi kuvasarjaa saaliista. Kuvausalustana: Z. Topelius; Jungarin taru/Rautakylän vanha paroni/Sumutarinoita (5. painos 1949) ja Montgomery: Pieni runotyttö (2. painos 1948). Molemmat kirpparilöytöjä, joista jälkimmäinen nyt Helsingin matkalta. Koruista sanon aluksi ainakin sen verran, että jokainen niistä on maksanut enintään 2,5€/kpl.

 Puuta.

 Luuta.

 Simpukkaa.







Hematiittia (pitkä nauha).

Muuta;
 Hietalahden kierrätyskeskus on niin askartelijan kuin koruharrastelijan aarreaitta: nämä ovat siis rautakaupan tms. laminaattinäytteitä. Reikäkin valmiina ja värit/materiaalit ihania (tosin en laittaisi lattiaani noista, korkeintaan tuolla mustalla puisella).

 Palapelinpaloja kilohinnalla ostettuna, kotoa sain äidin luona käytyäni yhden random palapelin palat mukaan. Nyt kehtaa vääntää korua näistä :) Ylioppilastalon käsityömyyjäisillä oli esillä tällaisia ja hinnat hiipi katossa. Kokeillaan mitä tulee :D

 Sekalaista seurakuntaa. Vaikka erosinkin joulukuun alussa kirkosta, käytiin siltin Rikun äitin kanssa joulukirkossa Temppeliaukiolla ja Tarja Halonenkin tuli seuralaisineen sinne.

 Lehtisolukoita 25snt.

 Kissaleimasin, koria (nekin koruihin), boordia... Teippi Blipposta. Ostin sieltä myös Hello Kitty leimasimen joka ei tähän kuvaan ehtinyt.

Tässä viimein kuvaa Hello Kitty leimasimesta...


 Paavo! ♥ Minun porailukoneeni! Olisin ollut Dremeliä ostamassa, ellei tämä olisi paketista paljastunut :) Kiitos siis siitä siskoille. Nyt vain rei'ityspihdit ostettava, ne onneksi vain 5e hujakoilla liikuskelevat.

 Näppiksen näppäimiä, kilohinnalla nekin.

 Pullonkorkkeja, kierrätyskeskuksen ilmaipuolelta. Nyt niihin voi porata reikiäkin, jos vaikka innostuu jonkin laista korua vääntämään. Jossain blogissa (sori, hattarapää ei muista missä!) näin esim. sellaisen kaulakorun tehdyn, jossa oli noihin korkkien sisäpuolelle kiinnitetty vanhoja valokuvia tms. ja päällystetty koho(?)lakalla. Jäämme seuraamaan mitä syntyy :)

 Virpi-siskolta joululahjoja, mm. hematiittia.

 Ja siemenhelmiä.

Antiikkikaupasta shakki, ilman lautaa. Meni jo osa nappuloista (5) siskonpoika Ilarille joululahjaan, ostin naulakon, josta poistin nupit ja annoin valita laatikosta uudet, kova pelimies kun on. Nyt voi sitten yhdessä isänsä kanssa ruuvailla kasaan :)

 Tämä mokoma oli vielä päässyt unohtumaan kuvauksista. Kivihelmiä, mutta mitä?

8 kommenttia:

  1. No huh huh mikä mahdoton määrä tavaraa!!! Siinä nyt oli jos jotakin!Nuo luuhelmet ovat kyllä aikamoinen löytö!

    VastaaPoista
  2. Meilläpäin tällaiseen tavaramäärään ollaan totuttu, minun perheessä ainakin :D Äiti lähettää vielä tulevalla viikolla 13kg:n paketin hänen luokseen jättämistäni askartelutavaroista koostuen :) On sitten nappia, nauhaa ja ihan mitä vaan seuraavan vuosikymmenen askarteluihin ja koruihin! :)

    VastaaPoista
  3. No herttinen sentään miten paljon kaikkea. Kerrasssaan ihnania. pongasin tuolta kauniin kiiltävän mäyräkoiran, oi oi ja oi, ei sattus olemaan myynissä ??? mäyräkoira ihminen kun olen ?
    Mutta odottelen mielenkiinnolla mitä kaikkea noista tuunailet ;D

    VastaaPoista
  4. Voi jestas mikä määrä tavaraa!! =) Mutta hienoja!

    VastaaPoista
  5. Mielenkiinnolla odotellaan, mihin kaikkeen Paavon kanssa pystytkään ;D

    VastaaPoista
  6. Oi, oi, oi kuinka ihanan näköisiä materiaaleja! Noistahan syntyy vaikka mitä. :D

    VastaaPoista
  7. Itselläkin sormia syyhyttää päästä aloittamaan koruiluvuosi, mutta muuton jälkeen vielä paikat vähän sekaisin. Täytyy vähän siivoilla niin sitten pääsee työpisteen järjestämään kuntoon :)

    VastaaPoista
  8. Uskomattomia löytöjä..Ja mikä määrä! :D

    Innovatiivista uutta koruiluvuotta! :)

    VastaaPoista