sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hammaskeijun painajainen ja muita kertomuksia

 Joskus muinoin Kuopiossa asuessani ostin käsityömessuilta mm. fossiileja ja tämän hain hampaan. Jonkin aikaa olen nettiaalloilla surffaillut ja ihastellut näitä hammas-riipuksia ja pitihän sitten itsellekin tehdä sellaisen. Kieputtelu hopeoitua kuparia, nauhassa mustia pieniä puuhelmiä, mustaa luuta ja uudelleen sulattamalla helmiksi muotoiltua muovia.
    
 Keltainen piriste. Lego-palikka kaulakoru. Korurengas ja ruuvi nikkelitöntä metallia, paksu musta vahattu puuvilla nyöri. Vapaana! 4€
  
 Korvis-tilaustyöt ystävälleni E:lle. Hän tahtoi neljä kuvan väreissä olevaa Lego-korvista, joista muodostaa itse pareja, sekä keltaiset nappi-tappikorvikset.
   
 Lankarullakorviksia. Kirurginteräskoukut, korumetallinen nikkelitön rengas, kieputtelu hopeoitua kuparia. Lankarullan päissä mustat napit. Siniset ja harmaanruskeat vapaana, punaiset omat. 3€
  
 Tämän piti olla pöllö, mutta omaan silmään tämä on enemmänkin hamsteri. Otus on tehty pääosin huovasta. Kiinnitys hakaneulalla. Prototyyppi.
  
 Pöllökorvikset vihrein muovikristallein. Tämä pari on minun.
Harmillisesti muovia, lasi olisi sopinut tyyliin paremmin, mutta omassa käytössä menee noinkin. :)
 Itämaista eksotiikkaa. Helmiostosten kylkiäisinä tulleet naamat, jotka kokosin itselleni korviksiksi.
    
Leikin myös vähän korutohtoria (vrt. nukketohtori). Alempi koru, jonka olen vuosia sitten ostanut kirppikseltä voi heikosti. Siitä puuttui kaksi välirengasta. Onneksi omista varastoista löytyi kaksi sopivan väristä ja kokoista rengasta tähän. Takana on leimat U9, Sweden, K.L.N. ja LENN (tai TENN) - jos joku tietää noista lisää niin kertokaas! Oman myöhemmän tutkimuksen mukaan voisi olla, että TENN olisi ruotsia ja tarkoittaisi tinaa ja U9 vuotta 1970.

Toinen potilas on Kalevala Korun Jadesoturi-elokuvaan oheistuotteena tehty riipus. Sen mukana tuli vain pätkä nahkanauhaa, joten vähälle käytölle tämä jäi. Nyt laitoin tuon mokkkanahkanauhan (papukaijalukolla) pronssin kaveriksi, pitää katsoa vielä jos toisenlaisen vaihtaa, saa nyt olla noin.

4 kommenttia:

 1. Lankarullakorvikset olivat hauskat, pöllökorvikset olivat kauniit. Sopisivat minunkin korviini, vaikka muovikristallit vaihtaisin lasiksi. Itämaiset naamat olivat myös kivat. Tinakaulakoru on oikein kaunis pohja, sitä voisi vähän tuunata lisää. Pidin myös jadesotuririipuksesta. Se on sinällään kaunis mutta siihen voisi sopia myös messinkinen ketju. Hauskoja oivalluksia ja tuunauksia sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virve!

   Muovikristallien tilalle itsekin lasia mieluummin laittaisin, mutta minulla ei ollut valmiina tuonmuotoisena ja värisenä kuin muovia, kelpaa omassa käytössä.

   Poista
 2. Olet kyllä ollut tuottoisa! Minä oikein ihastuin noihin lankarullakorviksiin, onpa söpöt ja kekseliäät :) Minun mielestä tuo vanha tinakoru on kaunis juuri tuollaisessa alkuperäisessä mallissaan. Kookkaissa korviksissa usein muovi on kätevä vaihtoehto sen keveyden takia, ei roiku korvanlehdet ikävästi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria Kupari!

   Joskus netissä tullut vastaan samantyyppiset korvikset, piti sitten itselle tehdä kun löysin kirppikseltä pussillisen noita värikkäitä lankoja. Eihän niissä montaa metriä ole, mutta just hyvä määrä tähän tarkoitukseen. :)

   Tina koru toimii minunkin mielestäni tuollaisenaan. Siinä on jotenkin ihana keltti/viikinki tunnelma.

   Muovi on tosiaan siitä hyvä materiaali, ettei paina liikaa. Kaukaa ei varmaan huomaa kumpaa materiaalia nuo on.

   Poista