lauantai 9. huhtikuuta 2011

Koru päivässä pitää lääkärin loitolla

 Voi olla, että otsikon väittämä pitää paikkansa vain päinvastoin, koru päivässä ja saat mennä lääkäriin. Onneksi minulle ei vielä tuo "ammattitauti" eli jännetupintulehdus ole päässyt iskemään.  

Tervetuloa, uudet lukijat!

Kaulakorut:
....
 Värimaailma kertoo jälleen, että Jaana-siskolle tämä. Riipuksena iso puunappi organza-nauhassa, turkooseja ja tummia puu- ja valkeita makeanvedenhelmiä. Kuvausrekvisiittana olevan porpnsarven sain Rikulta viime kesänä. Koru oli aiemmin tämän näköinen ja uuden vuoden aikoihin kun olin Jaanalle ojentamassa korua, oli siima mennyt poikki matkan aikana. Nyt vaihdoin materiaaliksi korusilkin, joten katsotaan kuinka se kestää.

 Jaanalle tein tämänkin kokeellisen korun: turkooseja puuvärikyniä sahattuna, hiottuna  ja porattuna, turkoosissa vahanauhassa.

Kadulta löytynyt Duplo pääsi sekin kaulakoruksi. Leikkimieliselle ihmiselle. ;)
-----
VAPAANA

Rannekorut:

 Korjattu. Alkutilanteesta ei taaskaan ole kuvaa... (Koskahan opin ottamaan?) Pinkit muovisimpukat jäi alkuperäisestä. Jaanan Pihla-tyttären rannekoru. Lisäksi mustia puuhelmiä ja simpukankuoritähtiä. Menee kahdesti ranteen ympäri. Kiinnitys satiininauhalla, jonka voi sitoa vaikka rusetiksi.

 Virpi-siskon Nelli-tyttären korjattu koru. Alkuperäisessä korussa oli metallilenkkejä (ja koruja oli itseasiassa kaksi: yksin ei riittänyt ranteen ympäri ja yhdessä olivat liian pitkät, joten...) Tässä käytetty simpukankuori läpysköitä ja särölasihelmiä. Oikeasti helemt ovat paljon sinisemmät kuin kuva antaa olettaa. Rusetti on hennon vaaleansinistä organzaa.

 Löytyipä kaappien uumenista yksi ensimmäisistä koruista, joita olen tehnyt. Tämä on jostain 2000-luvun alusta, helpoti 10 vuotta sitten tehty. Materiaalina vaatimattomasti siemenhelmet, koskaan en uskaltanut käyttää, kun epäilin solmujeni kestävyyttä.

Korvakorut:

 Shakin pelaajan unelmakoru: torni-nappuloista tehdyt korvikset, sopivasti vielä kumpaakin väriä. Muovia, korvakoukut kirurginterästä.

MYYTY

Joku voi muistaakin jo aiemmin tekemäni punaiset norsukorvakorut, nyt myös sinisenä. Koukut kirurginterästä.

VAPAANA

 Keväisen vihreistä helmiäiskukista tehdyt korvakorut, kirurginteräs koukuin.

VAPAANA

 Nuken kengistä jo jonkin aikaa sitten tekemäni korvakorut. Sai kuvata useaan otteeseen, jotta sai mieleisensä kuvan näistä! Koukut kirurginterästä.

VAPAANA

Nämä korvakorut tein itselleni. Oli joskus paljonkin eläinkuosi-kuvioituja vaatteita, tekstiileja ja muuta sälää kerättynä.
......
Muut:

Tein tästä hauskasta puisesta, oranssista riipuksesta Rikulle Zelda-tyylisen laukkukorun/avaimenperän.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttavia koruja ja hyviä ideoita. Tuo eka on ihan nro1 mutta nuo vaaleanpunaiset simpukat toivat mieleeni Ariel-vedenneidon sadut :) Kynäkoru isoine puuväreineen on upea! kaikenlaista sinäkin keksit!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! ♥ Ostin tuon ison napin Kontin nappilaarista ja siitä se idea sitten lähti. Se on puinen ja valo saa sen pinnan värin elämään, kaunis! Tuo rannekoru, jossa pinkit simpukat, tuli juurikin jonkun prinsessa (tms.) lehden mukana. Sisko toivoi kynäkorua ja sitten Googlasin ideoita. Purkillinen sahattuja kynänpätkiä (teroitettuna tai ilman) odottaa poraamista :) Tulee vielä ainakin rinta/laukkukoru (neulalla) ja rannekoru sellaisista parin sentin pätkistä :) Kaikki on mahdollista, kun näkee korumateriaalia mahdottomassakin!

  VastaaPoista
 3. Kaimani kuules, nyt on niin mahtavia ideoita kaikki, etten osaa eritellä. Hienoa :D Tai ehkä minä sittenkin tykkään noista kynä-koruista kaikkein eniten.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! ♥ Pitää vielä opetella poraamaan reikä noissa kynissä keskelle. Pyöreässä kun poran terä lipsuu minne sattuu...

  VastaaPoista
 5. Ihanan sininen rannekoru! (Paljon hienompi, kuin alkuperäinen...)Kiitos : )

  VastaaPoista
 6. Ihana idea tuo kynistä tehty kaulakoru!! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Siskoni toivomuksen mukaan :) Kun vaan jaksaisi porata lisää niin saisi pari muutakin tänne.

  VastaaPoista
 8. Rakastuin oitis!! Nuo tornit ovat mielestäni niin kauniita! Avokkini shakkinappuloita havittelen, mutta ne ovat aina vain kiinni pelissä:)

  VastaaPoista