torstai 26. toukokuuta 2011

Korukopla Haaste 7: Matkustan ympäri maailmaa!


Minun valintani oli Pääsiäissaari. Aikaisemmin esittelinkin noita korussa käyttämiäni kiviä. Menin ehkä siitä mistä aita on matalin, sillä tahdoin Moai-patsaan pään riipukseksi. Sellaisen teinkin itse Cernit massasta. Materiaaleina ihania erisävyisiä kuusikulmaisia vihreitä kiviä, oliivinvihreää satiininauhaa sekä taivuteltua metallilankaa. Kuten lepakko-korussa, lukko on tässäkin muualla kuin niskassa, tällä kertaa sivulla. Toivottavasti tämä tavoittaa edes vähän tunelmaa, joka minulle syntyi Pääsiäissaaren ruohosta ja maasta.Pidän tästä aikasta paljon ja kunhan kurssit taas alkavat yliopistolla, on tämä koru taatusti päälläni.

Käykäähän katsomassa muitakin haastekoruja, monta ihanaa maisemaa tallennettu niihin!

27 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää ettei ole hajuakaan missä koko Pääsiäisaari sijaitsee mutta google ja kuvat taas kerran pelasti minut. Kuvista päätellen juurikin tuota värimaailmaa Pääsiäissaarilla on.Ja kuvien tunnelmakin ilmenee korustasi hyvin. Hyvin onnistuttu ja vielä itse tuon riipuksenkin teit, hienoa!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on ONNISTUNUT Cernit-massa riipus ;) Ja värimaailma on MITÄ MAINIOIN!! Onnistunut!

    VastaaPoista
  3. Tuo hieno riipus kertoo mihin maisemaan koru sijoittuu. Todella kauniit värit on korussasi!

    VastaaPoista
  4. Kyllä todellakin tavoittaa tämä koru Pääsiäissaarten tunnelmaa! Erityisesti tykkään korun värityksestä ja tuo riipus sitten: VAU, aina niin hienoa kun joku tekee aivan alusta asti itse jotain! :)

    VastaaPoista
  5. Hyvin valitut värit ja hieno riipus. Näyttää ihan niiltä ukoilta.

    VastaaPoista
  6. Tykkään väreistä ja tykkään hurjasti tuosta riipuksesta; kyllä minuun iskee Pääsiäissaarten jylhyys ja olemus tästä! Hieno koru!

    VastaaPoista
  7. Minä ajattelin että onpas sinulla vaikea maa, hui! Mutta koru on uskomattoman hieno, riipus on mainio ja värit todella hurmaavat. Hienoa kaimaseni !

    VastaaPoista
  8. No kyllä onkin osuva ja väritys aivan upea! Siinä on Serpentiinikivi oikeuksissaan tuollaisen riipuksen kaverina!

    VastaaPoista
  9. Voi että, ihan huikea juttu! Riipus on kyllä niin onnistunut! Ja värit!

    VastaaPoista
  10. Juu, kyllä kelpais minulle. Aivan ihana koru, sellainen jota pitää katsoa useammankin kerran

    VastaaPoista
  11. Hui, onpas täällä paljon tullut kommentteja sillä välin kun oli poissa koneelta! :) Kiitos kaikille. ♥ Moai-riipus oli pakko saada, ja paras keino oli tehdä se itse! Vihreä on minulle vaikea kivi, mutta tässä ne jotenkin heti tiesivät oman paikkansa, ilman mitään vaikeuksia.

    Kirsi: En minäkään tarkalleen tiedä tarkalleen missä se on, mutta aina ollut jonkinlainen haavelinen mielikuva paikasta. Olisipa kiva käydä itsekin siellä! Kuvilla tosiaan saanut vähän käsitystä paikasta (ja viimeksi näistä patsaista puhuttiin eräällä arkeologian kurssilla muutama viikko sitten tosin pseudotieteellisessä merkityksessä).

    Ninni: Kiitos! Cernit taipuu kullä moneen ja tämä vihreä on erotyisen vaativaa. Pehmenee käsissä aivan heti sinitarramaiseksi tahmeaksi mössöksi. Piti muutamaan kertaan tuokin tehdä ja vähän rösöä jäi, mutta ajattelen sitä tuollaisenaan paremmin kuin sopivana tarkoitukseensa.

    JaanaR: Ehkä vähän liiankin ilmiselvä, mutta eipähän ainakaan jää kysymyksille sijaa mitä vaikutelmaa korulla haetaan ;)

    Kuparikukka: Itse tekemällä saa aina toisinaan sellaisen kuin tahtookin, etenkin kun oli näin spesifi juttu saatava. :) Joskus taas mennään satanen lasissa metsään... Onneksi tämä onnistui ylitse odotusten!

    Sole: Nämä kivet valitsivat itsenä ja aluksi lanka ja nauha olivat aivan eri kuin lopputuloksessa. Lanka piti vaihtaa kun alkuperäinen oli liian hentoa ja nauha vaihtui alkuperäisen toimitusvaikeuksien vuoksi, mutta toisaalta tykkään tästä nauhasta enemmän tässä kokoonpanossa. Myös riipus vaihtui: tein kaksi Moai-patsasta, ruskean ja vihreän ja tämä oli alkuperäisen idean sijaan sopivampi.

    Mags: Jylhyys on hieno sana, karuus lienee sen synonyymi jota itse ajattelin väkerrellessäni. Sinun korut inspiroivat tätä, tuon nauhan osalta mm.

    Niina: Katsoessani haastemaita, oli Pääsiäissaari heti minua puhutteleva ja ideakin syntyi salamana (joskin muuttui matkan aikana edelleen parempaan suuntaan). Sinulta sain tuulta siipieni alle tuohon metallilanka-kokeilun. (Kuvassa näkyy toinen versio, kun ostin paksumpaa lankaa).

    Marjo: Ai serpentiinikivi on tämän ihanuuden nimi! En osannut edes lähteä etsimään mitään kun oli niin monivärinen.

    Vikki: Kiitos! Mukavaa että muutkin nauttivat tästä korusta ainakin yhtä paljon kuin minä sen tekemisestä :)

    nirunaru: Tämä tosiaankin on aika vekkuli koru, eri valossa muuttaa ihan toisennäköiseksi, lämpimia ja kylmiä sävyjä, tummia ja vaaleita. On paljon elävyytä. Ihastuin myös tuohon satiininauha-osaan ja varmasti jatkossa tulee enemmänkin tämän tyylisiä.

    VastaaPoista
  12. Upea riipus. Koru henkii ehdottomasti Pääsiäissaaria!

    VastaaPoista
  13. Tuli vielä mieleen, että luin tosi kauan sitten jonkun kirjan jossa muistaakseni väitettiin noiden Pääsiäissaarten patsaiden olevan avaruusolioiden tekemiä (olikohan ne tyypit ehkä Venukselta), niinkuin tietysti myös pyramidien sun muitten hienojen muinaisten juttujen. Eihän maan ihmiset nyt tuommoisia osaisi tehdä ;). Se oli kyllä tosi hauska kirja.

    VastaaPoista
  14. Pseudoarkeologian kurssilla puhuttiin just noista :D Oma aihe oli Marsin muinaisjäännökset.

    VastaaPoista
  15. Kaunis riipus, ihanat värit.

    Ei ole mulla vieläkään korjaantunnu blogi. Ollut kokopäivän lukijat poissa. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  16. Kiitos! Toivottavasti korjautuu pian, sillä minulla kyllä näkyvät omani että sinun blogisi lukijat.

    VastaaPoista
  17. Haa, tämä onkin tosi hauska ja hieno ja erikoinen yhtäaikaa! Musta värimaailma on oikein kutsuva erisävyisine vihreineen. Ja riipus on Hieno :) Omalla tavallaan tästä tuli oma tuotokseni mieleen ;) Johtuneeko tuosta riipuksesta sitten, kun on molemmilla omin pikkukätösin tehty.

    VastaaPoista
  18. Kiitos Kiralia! Ensimmäinen vihreä koru, joka jopa onnistui sellaisena kuin tahdoinkin :) Sinun susiriipuksesi oli niin ihana, todella eläväisesti tallennettu otus! Voi olla, että tykkäsin sinun korustasi myös juuri tämän itsetehdyn riipuksen ythteneväisyyden vuoksikin.

    VastaaPoista
  19. Ensimmäinen vihreä ja heti nappisuoritus :) Olen ihan kade, siis vihreä. Mitä kiviäkin!

    VastaaPoista
  20. Kiitos Jokke! Pari vihreää yritelmää niin lasista kuin malakiitistakin olen yrittänyt kasata, mutta tämä on ensimmäinen josta tuli kerrankin suunnitelman mukainen. Aluksi piti tehdä tosin epäsymmetrinen asettelu, mutta koru ei tahtonut muotoutua siihen. Serpentiinikivi on tosi kaunista kun siinä on niin suuri tuo väriskaala. ♥

    VastaaPoista
  21. Ihan selvä Pääsiäissaari. hienoa!

    Korukoplan kautta tänne tulin ja sinulla onkin paljon hienoja koruja. :)

    VastaaPoista
  22. Moikka Katri! Sinun blogissasi olenkin piipahdellut silloin tällöin ja kappas, huomasin että lukijaksikin olen liittynyt jossain vaiheessa, ei vain ole tullut oman blogin sivupalkkiin lisättyä. :)

    Kiitos kommentista! Osa ideoista toimii, mutta toiset ei. Välillä tulee lainattua ideoita maailmalta ja toisinaan niitä keksii itse. Aika alkutaipaleella olen vielä, blogikin täyttää vuoden vasta heinäkuussa :)

    VastaaPoista
  23. On kyllä hieno koru, riipus tuo Pääsiäissaaren heti mieleen :)

    VastaaPoista
  24. Mielettömän hauska ja hyvin teeman mukaisesti totetutettu

    VastaaPoista
  25. Kiitos Amalia! Hauskaa oli myös tehdessä, sai kaikkea uutta kokeilla. :)

    VastaaPoista