sunnuntai 14. elokuuta 2011

Koruja uudelle lukuvuodelle

Jaana-sisko tilasi jo keväällä avainnauhan töihin, nyt vasta viimein ehdin sen tekemään uudelle lukuvuodelle. Kyseessä siis menevä opettaja, ja värimaailma on ennestään tuttu turkoosi-ruskea. Tässä myös kevennykseksi valkoista. (Huomasin muuten koneella, että nuo ruskeat marmorihelmet näyttävä varsin violeteilta!) 
Materiaalit:
Valkoiset kissansilmälasihelmet, siniset särölasihelmet, turkoosit krakleeratut helmet, valkoiset lasiset kiehkurat, muoviset rusket marmorihelmet, pieniä ruskeita siemenhelmiä, sininen muovirengas, muoviset ruusut ja sydämet, luiset lehdet.

Tein myös itselleni uuden, kiedottavan kaulakorun omalle lukuvuodelleni (jo neljäs, apua!). Helmet ovat pääosin kierrätettyjä, vain nuo punaiset puuhelmet (ufon malliset) ovat uusia. Inspiraatio haettu Amerikan alkuperäiskansoilta. Kaulassa ollessaan paljastuu korussa oleva hauskuus: takaosan erilainen helmijono luo illuusion siitä kuin kaulassa olisikin yhden nauhan sijaan kaksi!

Materiaalit:
Höyhenet, luiset helmet (pitkät ruskeat ja valkoiset),
puuhelmet (mustat ja punaiset).

10 kommenttia:

  1. Olet taas tehny aivan ihania helmiä =) Näistä on hyvä kerätä inspiraatiota myös itselle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Pirjo!

    Ideoiden käyttäminen ja inspiroituminen sallittua, nämäkin kun uniikkikappaleita tuppaavat kuitenkin olemaan, harvoin saa samoja helmiä kahdesti kirppareilta yms.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Mags!

    Huomasin muuten pienen virheen siinä äsken, mutta eipä tuo nyt maata kaada. Yllättävän raskas luiden takia, mutta ihanan tuntuinen kaulalla.

    VastaaPoista
  4. Sulkakoru on hieno, vähän sellaista viimeinen mohikaani henkeä =)

    VastaaPoista
  5. Oli jo aiemmin tällainen pitkä kieputuskoru, jonka purin, siitä jäi tähän koruun vain nuo sulat. Kun ostin kirpparilta lisää luu- ja puukoruja tuunaukseen, valitsin tänän nuo ihanat kaivertaen koristetut luutputket, ja siitä se ajatus sitten lähti!

    VastaaPoista
  6. Tuo turkoosi-valkoinen on kyllä ihanan raikas koru!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Marjo! Siitä kieltämättä tuli raikas, joskus kun turkoosin ja ruskean yhdistelmä näyttää herkästi tunkkaiselta. Toivottavasti on myös hyvä käytössä.

    VastaaPoista
  8. Ihania! Eka on ihan huippu avainnauha, niitä pitäisi itsekin työstää enemmän. :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos Gesi!

    Tämä on minun toinen avainnauha (siitä toisesta ei sitten edes puhuta :D), mutta voisi tosiaan lisää näitä tehdä kunhän näkee tuon kuinka kestää käytössä.

    VastaaPoista