tiistai 1. marraskuuta 2011

Kokeellisia kortteja

Ensimmäinen kortti on Koukussa kortteihin haaste #45: Isälle. Koska minulla taikka poikaystävälläni ei oikeastaan ole tarvetta isänpäiväkorteille (haustausmaalla kun ei ole postitoimistoa) niin ajattelin tehdä isänpäivän mallikortteja siskoilleni (he ovat ala-asteen opettajia ja tarvitsevat ideoita askarteluun). Tässä siis minun lukutoukka korttini lukevalle isälle! Kolme paperia, netistä tulostettu clip art-kuva lukutoukasta (väritetty Stabilon ja Faber-Castellin sivelliintusseilla, silmälaseissa kerros askarteluliimaa, kun minulla ei vielä ole Glossy-ainetta). Nappeja ja fraasi, sekä sinisiä kukkia, joiden keskellä on kantanappeja (katkaisin lenkit).
  
   
Lauran korttihaaste 7:n haastoi käyttämään 3D-kuvaa. Onneksi minulla on kaksi sellaista, joista toisen käytin tähän ja toinen jäi vielä säästöön. Tein siis tällaisen telinekortin, ensimmäisen sellainen minulta. Papereita löytyy useampia, reunoja on ressattu, leikattu koristesaksilla ja sutattu Versa Magic Sahara Sandilla. Lisäksi olen käyttänyt pari lehteä, ruusun ja paperinaru kiehkuroita. Missing-kuva askartelupakkauksesta, jonka joskus vuosi sitten ostin Prismasta ja pari kantanappia
   
   
Tämä kortti on DT-työ Askartelufoorumille, haasteen #9 luonnoksen mukaisesti. Pohjalla ihana valko-musta PolkaDot-paperi, päällä kaksi silkkinauhaa, alla leimattu teksti: "You fill my life with joy and my heart with love" nurkissa samaa värimaailmaa olevat kukat ja keskellä Vintage-kaunotar.
   
 Luonnos

10 kommenttia:

  1. Wau, tosi hienoja! Täytyisi itsekin löytää jostain aikaa tuon telinekortin kokeilemiseen, näyttää kivalta!

    Kiitokset, kun osallistuit haasteeseen! Laura

    VastaaPoista
  2. Kiitos Askartelin itte!

    Kiitos Laura! Telinekortti on itseasiassa yllättävän paljon simppelimpi ja nopeampi tehdä kuin päällepäin näyttää. Kannattaa katsoa vaikka YouTubesta videoita!

    VastaaPoista
  3. Tykkään erityisen kovasti tästä mustavalkoisesta kortista!

    Sekä blogistasi muutenkin ja sitä lukiessa osui silmään, että harrastat postcrossingia. Itsekin oon miettinyt asiaa kun jää kuitenkin niin paljon kortteja yli. Mutta laitatko sä ihan itsetehtyjä kortteja maailmalle? Yksiosaisiako? Uskaltaiskohan tuon aloittaa... ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos joanna!

    Usein törmää postcrossaajiin, jotka eivät missään tapauksessa halua käsintehtyjä kortteja (tai ilmais/mainoskortteja) ja se tuntuu oudolta etenkin kun minusta minäkin teen ihan ok kortteja, en mitään "kasa roskaa liimattuna muropakettipahville" - niin kuin moni olettaa. Olen silti pari kertaa lähettänyt itsetehtyjä kortteja maailmalle, toinen niistä (määränpäänään USA) ei koskaan saapunut perille. Yksiosaiset varmaan parempia lähettää, kun painavat vähemmän, niin itse ainakin teen, mutta uskon että kuoressa kun lähettää voi lähettää millaisen kortin vain kunhan ei ole liian herkästi särkyvä, korteista nimittäin näkee että ne saavat aikamoista kyytiä maailmalla! Kannattaa kokeilla, eihän sitä ole pakko jatkaa jos ei innostusta ole, mutta suosittelen, tämä on tosi kiva harratsus. Tänäänkin tuli taas uusi kortti, Taiwanista.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkeistä!

    Mä luulin että siinä on monelle vähän niinkun ideana just se, että on itse kortissa leima ja postimerkki. Siks en ajatellut kuoria ollenkaan. Mitä sä kirjotat niihin kortteihin ja mitä sulle on kirjotettu? Onko ideana kirjottaa siis lause vai kymmenen?

    VastaaPoista
  6. Moni tahtoo nykyisin korttinsa kuoressa, joissain maissa on sellaisia lajittelukoneita, jotka vahingoittavat kortin pintaa. Minullakin useita sellaisia tullut. Se, mitä korttiin kirjoittaa rippuu paljon kenelle se menee: joillakin on pyyntö esim. oman maas elokuvien ja musiikin esittelystä, omasta menneestä päivästä tai vaikka tykkäätkö kissoista. Olen yleensä kertonut mm. arkeologian opsikeluistani, se on ihmisistä mielenkiintoista. Joillakin ei ole mitään preferenssejä kortin kuva-aiheen taikka tekstin suhteen (ne on yllättävää kyllä vaikeimpia!). Lisää tietoa löytyy tuolta Postcrossingin omilta sivuilta: http://www.postcrossing.com/

    VastaaPoista
  7. Kiitos taas! Mä jo kerkesin rekisteröitymäänkin :) Jännää :)

    VastaaPoista
  8. Mukava auttaa! :) Kiva kun liityit! Suomihan johti lähetettyjen korttien määrässä hyvin kauan, kunnes menneenä kesänä USA meni ohitse (niillä on hieman enemmän käyttäjiä kuin meillä). Täällä on aktiivista porukkaa! Minäkin olen ollut toukokuusta asti rekisteröitynyt ja 60 korttia jo lähtenyt matkaan :) Eilen tuo rajapyykki tuli.

    VastaaPoista
  9. Toi lukutoukkakortti on kyllä huippuhauska!

    VastaaPoista