sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Korukoplan haastekoru 10

Osallistuin parisen viikkoa sitten uusimpaan korukoplan haasteeseen. Aiheena toimivat tälläkertaa kolme sanaa: sade, kolme ja punainen. Kylläpä sitä saikin pähkäröidä ja punnita. Lopulta sain sitten kasaan tällaisen tekeleen:
 
 
Punaista siis löytyy ufonmallisissa lasihelmissä sekä kuuhelmissä. Kolme on lehteä, kolme helmeä peräkkäin jne. Ja se sade sitten? No, nuo lehdet symboloivat syksyä ja sadetta, kaulalla ollessaan tästä riipuksesta lähtee sama ääni kuin vesipisaroista niiden osuessa lammikkoon.
 
 
Lähikuvaa riipusosasta: filigraani neliö, kolme lehteä ja ruusu.

26 kommenttia:

 1. Olen aivan myyty. Ihastuttava kokonaisuus, jee :-D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mags!

  Oli kyllä haasteellinen väri, en ole ihan sinut (vielä) punaisen kanssa, meinaa aina jouluisaksi homma mennä. Aluksi olikin materiaaleina punaista korallia, mustaa/tumman vihreää makeanvedenhelmeä ja kirkasta kuutionmallista särölasia jotka toi niin mieleen joulun, että... Onneksi tuli sitten tällaiseen idea! Yrittää leikkiä vintage-korua :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis kokonaisuus, ihana riipus!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Johanna! Riipus syntyi ensimmäisenä, sitten olikin haasteena keksiä koru siihen ympärille! Harkitsin hetken jopa pelkän rintakorun tekemistä...

  VastaaPoista
 5. Tässä on jotain niin upean vanhahtavaa... Mahtaneeko johtua työstäsi? ;)

  VastaaPoista
 6. Upea koru! Ja itse taas ihailen symmetriaa - minä kun olen vähän enemmän epäsymmetrinen (jopa kaoottinen...) hommissani =D Tässä on minusta jotain pronssikautista, tulee mieleen viikinkinaiset!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Ninni!

  Ihan niin kuin Vintage-korttiblogin DT-haussakin kirjoitin, olen aina kokenut syntyneeni väärällä vuosisadalla, joten ehkäpä siksi on tämä ala kinnostanut! Tässä tosiaan voisi olla jotain samaa kuin barokki-koruissa. Tykkään myös steampunkista, jossa viktoriaaninen Englanti korostuu varsin merkittävästi! ♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sorsaska!

  Voi tosiaan olla jopa jotain Merovingi/Viikinki tyyliä. Tuo riipusosahan on jotensakin saman kaltainen kuin vanhat Kalevala-korumallit. Ne kun pohjaavat aika pitkälti tuon ajanjakson arkeologisiin löytöihin.

  VastaaPoista
 9. Ihanat lehdet ja tunnelma, kyllä punaisesta saa sitten todella upeita koruja niinkuin tämäkin.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaima!

  Tätä on kyllä tosissaan mielessä, paperilla ja helminä saanut pyöritellä ja ihmetellä mihin sitä taas on lupautunutkaan... Punainen vaan jotenkin takkuaa vastaan, ei meinaa luonnostaan syntyä.

  VastaaPoista
 11. Tykkään paljon! Jotenkin kivan mystinen ja historiallinen tunnelma tässä. :) Tuo riipusosan ketjuidea saa erityismaininnan, hieno toteutus!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kuparikukka!

  Harmi kun bloggerissa ei ole tykkäysnappia, kirjoitit niin kivasti! Ketju päätyi koruun ihan sattumalta ja se tuntui toimivan loistavasti ja toi samalla vähän joustovaraa pituuteen.

  VastaaPoista
 13. Korussasi on hieno, vanhahtava tunnelma. Riipus on erityisen ihastuttava.

  VastaaPoista
 14. Kiitos Helmi!

  Riipus onnistui kyllä yllättävän hyvin! Elän menneissä ajoissa ;)

  VastaaPoista
 15. Ihanaa vintagea! Tämä on kyllä kaunis ja sävyt metalleja myöten mieleeni :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos Marjo!

  Sinultahan ovat muistaakseni nuo neliöt tulleet.

  VastaaPoista
 17. Tosi kaunis, näyttävä koru. Minulle tulee ehkä eniten joku viktoriaaninen tyyli tai siis joku "uudempi" mieleen tästä. Johtuu varmaan tuosta ruususta. Minä taidan muuten myös olla syntynyt väärällä vuosituhannella :D. Lapsena se tuntui erityisen voimakkaasti, mutta alan tässä päästä yli...ehkä :)

  VastaaPoista
 18. Hienosti löytyy tästäkin korusta kaikki elementit. Ja haluaisin niin kuulla tuon äänen, jonka koru tekee. :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos sole!

  Viktoriaaninen aika tosiaan on ehkä se lähin, kun tuota Steampunk-tyyliä olen metsästellyt jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 20. Kiitos Jenni!

  Oi, se on hieno ääni, sellainen tuulikannel...

  VastaaPoista